Home » , , , , , » Liverpool jumpa Chelsea di Final FA cup 2012

Liverpool jumpa Chelsea di Final FA cup 2012

Written By peminat liverpool on Isnin, 16 April 2012 | 11:37 PTG

Malam semalam, Chelsea telah mengesahkan slot terakhir untuk mengikut jejak Liverpool ke perlawanan akhir piala FA tahun 2012 ini. Mengalahkan Tottenham di pusingan separuh akhir dengan keputusan 5-1, ia seperti amaran awal kepada Liverpool bahawa pasukan bimbingan pengurus sementara Di Matteo lebih bersedia untuk menyahut cabaran.

Terlebih dahulu pada hari Sabtu, Liverpool terlebih dahulu mengesahkan tempat ke aksi perlawanan akhir piala FA setelah berjaya menewaskan jiran setempat Everton dengan keputusan 2-1. Jaringan Suarez dan Carroll sudah memadai untuk merapatkan lagi langkah Liverpool untuk mengutip piala kedua musim ini selepas piala Carling.

Apapun masih ada tiga minggu lagi untuk difikirkan tentang perlawanan ini. Yang penting persiapan untuk menghadapi perlawanan tersebut adalah penting bagi memastikan kejuaraan berganda menjadi kenyataan. Jadi kita mengharapkan Liverpool dapat menggunakan perlawanan liga yang bakal berlangsung kelak, sebagai medan untuk memantapkan lagi pasukan. YNWA.

-SG-
Share this article :

Catat Ulasan

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Kelab Peminat Liverpool Malaysia - All Rights Reserved
Partner Sale_ehs Gerrard Published by KPLM
Proudly powered by Blogger